Waar moet je op letten als je sneeuwkettingen koopt

sneeuwkettingen kopen

Is het mogelijk om veilig met de auto te reizen tijdens het winterseizoen? Natuurlijk wel, al moet je wel de tijd nemen om enkele basisvoorzorgen te nemen: sneeuwkettingen kopen en winterbanden leggen.

Winterbanden zijn de gemakkelijkste keuze, omdat ze uiterst comfortabel en veelzijdig zijn, en omdat je, eenmaal gemonteerd, bijna overal kunt reizen, ongeacht de toestand van de weg. Sneeuwkettingen vergen wat meer inspanning om ze te kunnen gebruiken, omdat ze door de inzittenden van het voertuig moeten worden gemonteerd en verwijderd, afhankelijk van de toestand van de weg. Als je echter niet op tijd bent uitgerust en te maken krijgt met kritieke weersomstandigheden, moet je beslist sneeuwkettingen aanschaffen in de juiste maat en ze op uw auto monteren.

sneeuwkettingen kopen

Hoe sneeuwkettingen te kiezen

Nog voor je de juiste maat van sneeuwketting kiest, moet je veel aandacht besteden aan de typegoedkeuring.

Om de juiste maat van de sneeuwkettingen te bepalen, moet worden gekeken naar in de handleiding van de auto, waarin de afmetingen van de wielen staan vermeld. Het is belangrijk om bij de keuze van sneeuwkettingen te letten op twee belangrijke kenmerken, namelijk de structuur van de schakel en de grootte van de schakel zelf.

Welke sneeuwkettingen moet je kopen?

De grootte van de schakels hangt af van de wegen waarop je gewend bent te rijden en het gewicht van de auto. Als je op bergwegen rijdt of een SUV hebt, moet je 16 mm sneeuwkettingen aanschaffen, terwijl bestuurders van kleine auto’s wellicht de voorkeur geven aan kleinere schakels (de minimummaat is zeven mm). De structuur van de schakel garandeert houvast en bepaalt de prijs. Romboïde schakelkettingen bieden de beste grip en zijn gemakkelijk aan te brengen, maar zijn ook het duurst. Romboïde schakels zijn te verkiezen voor zwaar gebruik. Y-vormig gaas biedt redelijke veiligheid en is gemakkelijk te installeren. Ze zijn echter minder duurzaam dan diamantgaas, maar kosten aanzienlijk minder.

 Het laddermodel raakt in onbruik, omdat het vereist dat de auto over de kettingen wordt bewogen om een correcte installatie te waarborgen.

De keuze van de maat sneeuwkettingen is gebaseerd op het beoogde gebruik en de kenmerken van de auto. Een kleine of middelgrote auto met velgen met een diameter van 14″” of 16″” kan vrijwel zeker met sneeuwkettingen worden uitgerust, hoewel het nog steeds een goed idee is om de handleiding onder “Wielen” te raadplegen en na te gaan of de fabrikant grenzen heeft gesteld aan het gebruik van kettingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *