Op safari in Tanzania

Op safari in Tanzania

Wil jij op safari in Tanzania? Wat een goed plan, want Tanzania is één van de beste landen ter wereld voor het maken van safari’s! Je kunt hier tijdens een safari de ‘Big Five’ spotten, bestaande uit de olifant, de buffel, de neushoorn, de leeuw en het jachtluipaard. Als je terugkomt van je rondreis door Tanzania dan wil je natuurlijk wel kunnen zeggen dat je al deze dieren hebt gezien. Je vergroot je kans door je safari’s in Tanzania te laten regelen voor een Tanzania specialist. Een reisadviseur heeft een goed netwerk om de beste safari’s met deskundige parkrangers voor je te regelen. Bovendien krijg je advies over welke natuurparken je kunt bezoeken. Hieronder nemen we daar alvast een voorschot op.

Bezienswaardigheden Tanzania

De belangrijkste bezienswaardigheden van Tanzania bestaan voornamelijk uit wildparken en alle dieren die hier leven. Hierbij een overzicht van de belangrijkste natuurplekken van Tanzania voor het maken van safari’s.

·         Serengeti. Dit is het belangrijkste wildpark van Tanzania. Tijdens een safari kun je de Big Five spotten. In het juiste seizoen kun je hier ook de ‘Grote Trek’ meemaken. Ontelbare wildebeesten (gnoes en gazellen) trekken massal, gegroepeerd door de Serengeti dat gepaard gaat met een enorm kabaal en stofwolken. Het is enorm indrukwekkend om dit natuurverschijnsel van dichtbij mee te maken.

·         Ngorongoro. Dit is een gigantische krater met een breedte van  wel 19 km. In deze krater leven allerlei wilde dieren, van nijlpaarden tot leeuwen.

·         Kilimanjaro. De hoogste berg van Afrika is gelegen in Tanzania. Rondom de Kilimanjaro hebben veel wilde dieren hun thuis en kun je tijdens een safari bij ze op bezoek. De echte actieveling kan een poging wagen om de Kilimanjaro te beklimmen onder professionele begeleiding.

·         Arusha National Park is bijvoorbeeld zo’n wildpark in de schaduw van de Kilimanjaro waar je prachtige safari’s kunt maken.

·         Tarangire National Park is één van de onbekendere wildparken van Tanzania. Het is hier nog erg rustig met andere reizigers waardoor je soms het gevoel hebt dat je alleen met de dieren bent.

·         Selous Game Reserve. Dit is het grootste wildpark van Tanzania. Ook hier kun je alle leden van de Big Five bewonderen. Het ligt alleen een beetje uit de richting, waardoor veel reizigers het park overslaan.

Strandverlenging Zanzibar

Een rondreis Tanzania is enorm gaaf, maar ook intensief. Wat is er dan fijner om na je safarireis nog even heerlijk uit te rusten op een eiland vol bounty-stranden en palmbomen. Zanzibar ligt vlak voor de kust van Tanzania en is ideale bestemming om nog even een paar dagen of een week alle indrukken te laten bezinken in de zon. Een reisbureau Tanzania kent een aantal prachtige hotels waar jij het zeker naar je zin zult krijgen. Geniet van de all-inclusive formule waarover de meeste hotels op Zanzibar beschikken. Ontbijt met uitzicht op zee, ga in de middag lekker snorkelen in de helderblauwe zee, kleur daarna bruin in de zon op het strand om je daarna klaar te maken voor de avond waarbij je tijdens het diner de zon langzaam achter de horizon ziet zakken. Klinkt goed toch? Kies daarom voor een strandverlenging op Zanzibar om uitgerust terug te komen van je rondreis door Tanzania!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *