De voordelen van zakelijk leasen

Ben jij al bekend met zakelijk leasen? Dit kan namelijk erg interessant voor je zijn. Het leasen van een auto brengt namelijk veel voordelen met zich mee. Als je nog helemaal niet bekend bent met het leasen van een auto, is het natuurlijk wel zo prettig om te lezen wat dit precies is. In deze blog zullen we wat meer vertellen over wat leasen is en wat precies de voordelen ervan zijn.

Wat is leasen?

Wanneer je een auto leaset, leen je als het ware de auto. Je betaalt een vast bedrag per maand aan de desbetreffende leasemaatschappij. Dit bedrag is voor de onderhoudskosten, reparatie, verzekeringen, motorrijtuigenbelasting en de afschrijving. Vaak betaal je zelf voor de brandstof, maar dit verschilt per leasecontract. Vanzelfsprekend zijn de verkeerboetes ook voor eigen rekening. 

Geen groot bedrag kwijt

Een groot voordeel aan leasen is dat je de auto niet hoeft te kopen, wat betekent dat je geen groot bedrag hoeft af te tikken wanneer je de auto krijgt. Je betaalt namelijk per maand voor je auto. De leasemaatschappij blijft in dat geval wel de eigenaar, de auto is dus niet van jou. Heb jij dus geen grote spaarpot? Maar wel een mooi maandelijks inkomen? Dan kan het leasen van een auto zeker interessant zijn voor jou.

Het beste kun je dan gaan voor een elektrische auto. Zo draag jij gelijk je steentje bij aan een beter milieu. Een Skoda Enyac leasen zou bijvoorbeeld een optie kunnen zijn. Liever een Volkswagen? Dan kan de Volkswagen ID3 wel wat voor jou zijn. 

Rijd in de nieuwste wagens

Een ander voordeel van het leasen van een auto is dat je in de nieuwste wagens kunt rijden! Je kunt de nieuwste auto’s kiezen, aangezien je toch geen groot bedrag hoeft te betalen. Natuurlijk kan het maandbedrag wel hoger worden, maar die afweging kun je zelf het beste maken. Twijfel je tussen een benzineauto of een elektrische auto? Kies dan zeker voor een elektrische auto.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *