De beste plekken voor een waterrijke vakantie

Heb je al een vakantieland in gedachten voor dit jaar? Het ligt er natuurlijk aan wat je zoekt in een vakantie. Als je van watersport, recreatie en strand houdt, kun je prima je vakantie in eigen land doorbrengen. Nederland is namelijk rijk aan waterrijke gebieden. Zeeland en de hele Noordzeekust, de Waddeneilanden, Veluwerandmeren, De Friese Meren… lees onze tips voor een waterrijke vakantie in eigen land.

Strandvakantie

Bij goed weer kun je in Nederland een heerlijke strandvakantie houden. Van de Zeeuwse Zuidkust tot de kop van Noord-Holland: langs de gehele Noordzeekust vind je mooi aangelegde stranden, met strandtentjes en slaapgelegenheden op loopafstand. Ook op de waddeneilanden waan je je bij mooi weer op Ibiza.

Watersportvakantie

Zeilen, windsurfen, kitesurfen, suppen, wakeboarden… al deze watersporten komen samen tijdens een vakantie in De Friese Meren, bij de Veluwerandmeren of een van de vele andere binnenwateren die Nederland rijk is. Het IJsselmeer is al sinds jaar en dag het scenario van stevige zeiltochten. Giethoorn is het gebied bij uitstek voor recreatieve boottochtjes.

Natuur en recreatie

Wie rust en natuur zoekt zit ook goed in eigen land. Vanaf je vakantiehuis in Friesland, Overijssel of een andere waterrijke provincie, is er altijd wel een recreatiegebied op loop- of fietsafstand. De natuur beperkt zich natuurlijk niet alleen tot de waterkant; Nederland is ook rijk aan heidevelden, bossen en andere prachtige plekken. Wil je alle wandelroutes van Nederland aflopen, dan ben je jaren onderweg. Hetzelfde geldt voor de vele fietsroutes die ons land kent.

Fijne vakantie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *