De 5 beste plekken om een boot te huren in Nederland

varen

Als het lekker weer is, kies je er misschien voor om door het park te wandelen, op een terras te zitten of naar het strand te gaan. Maar het is ook mogelijk om een boot te huren. Dit is een perfecte bezigheid als het lekker weer is. Zo huur je een sloep, een kano, een motorbootje of een zeilboot. Maar waar ga je varen als je een boot huurt? Wij laten je de vijf beste plekken zien om een boot te huren in Nederland.

1) Waarom een boot huren?

Een boot huren is om verschillende redenen ontzettend leuk. Vaak huur je een boot met meerdere mensen. Het is dus erg gezellig om met je vrienden of familie het water op te gaan. Het is daarnaast ook ontspannend. Je geniet van alles om je heen, of het nu natuur is of een stadsomgeving. In Nederland kun je op heel veel plekken varen. Wij zetten de vijf beste plekken voor je op een rij. 

2) De Loosdrechtse Plassen

De Loosdrechtse Plassen liggen tussen Amsterdam en Utrecht in, aan het plaatsje Loosdrecht. De Loosdrechtse Plassen zijn enorm groot en het is een prachtig natuurgebied. Hier kom je echt tot rust wanneer je met een boot vaart. Het is mogelijk om hier een bootje, of bijvoorbeeld een kano te huren. Daarnaast zie je hier veel mensen watersporten beoefenen.

3) De grachten van Amsterdam en Utrecht

Niet alleen in natuurgebieden is een boot huren een optie. Varen over de grachten van steden als Amsterdam en Utrecht is ook een goed idee. Hier geniet je van de stad en de mensen. In zowel Amsterdam als Utrecht zijn er genoeg plekken om aan te meren en een drankje op het terras te doen.

boot huren

4) De Biesbosch

Nog zo’n mooi natuurgebied is De Biesbosch. De Biesbosch is een groot, nationaal park, maar het gehele natuurgebied bestaat uit kronkelende riviertjes. Je ziet hier mooie natuur en ook ontzettend veel dieren (als je geen motorboot hebt).

5) Het Tjeukemeer

Friesland is de perfecte provincie om een boot te huren. Je hebt hier namelijk voor ieder wat wils. Je huurt hier motorboten of zeilboten, maar ook kano’s en sloepen. Het Tjeukemeer in Friesland is een echte aanrader. Dit is namelijk het grootste binnenmeer van de provincie.

6) Lisse

In het westen van Nederland vind je de Kagerplassen. Ook hier huur je veel verschillende soorten boten. Boten waar je wel of geen vaarbewijs voor nodig hebt. Je vaart bij de Kagerplassen tussen het groen. Het is ook mogelijk om richting Leiden te varen, hier ben je binnen een half uurtje. Je vaart dan over de Leidse grachten, en deze zijn ook zeker de moeite waard om te bekijken.

Kortom, een boot huren is een echte aanrader. We hopen je te hebben geïnspireerd met deze 5 leuke plekken om te varen. Veel vaarplezier vast!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *