3x bijzonder overnachten in Drenthe

Drenthe is een prachtige provincie in ons land. Voor rust en natuur ben je bij deze provincie aan het juiste adres. Een weekendje naar Drenthe is dus een goed idee. Je kunt een camper huren in Drenthe bij De Leukste Camper, maar je kunt ook andere bijzondere overnachtingen boeken. Benieuwd wat er in Drenthe te beleven is? Lees dan vooral deze blog!

Overnachten in een boomhut

Rust en ruimte, midden in de natuur. Iedereen heeft wel eens gehoord van een overnachting in een boomhut. Maar dat dit ook in Drenthe mogelijk is, weten niet veel mensen. In Drenthe zijn er diverse campings die ook in het bezit zijn van zo’n gave slaapplek. Vanuit een boomhut heb je prachtig uitzicht over de natuur. Drenthe heeft verschillende Nationale Parken, dus er is genoeg keus!

Slapen in een plaggenhut

Vroeger sliepen mensen niet voor hun lol in een plaggenhut. Deze plek was bedoeld voor de allerarmste arbeiders. Tegenwoordig zijn deze locaties enorm populair, omdat een plaggenhut erg knus is. Een plaggenhut is eigenlijk een kleine boerderij. Daarom is het ook mogelijk dat je ontbijt tussen de geiten. Natuurlijk niet letterlijk, maar vanuit de eetkamer kijk je via een glazen wand richting de stal van de dieren. Waar je slaapt? In een bedstee natuurlijk!

Gevangenismuseum

Een andere bijzondere plek in Drenthe is het Gevangenismuseum. Na een bezoek aan dit museum kun je overnachten in één van de vijf verbouwde bewaarderswoningen op het terrein. De woningen zijn compleet gerenoveerd, maar oude elementen zul je zeker terugzien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *